eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T2398

Τίτλος

Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

19/09/1983 - 19/09/1983

Περίληψη

Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με τη συμμετοχή και άλλων διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Περιγραφή

Ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά ως καλεσμένος κατά τη διάρκεια της συναυλίας του τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Εικόνες των θεατών στις εξέδρες του Σταδίου. Στη σκηνή τραγουδά ο τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης, ενώ ο Δ. Σαββόπουλος τον συνοδεύει παίζοντας ντέφι. Σε άλλη στιγμή της συναυλίας, στη σκηνή βρίσκεται η τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου και μετά ο Νίκος Παπάζογλου και η Οπισθοδρομική Κομπανία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι οποίοι τραγουδούν όλοι μαζί συνοδευόμενοι και από τον Δ. Σαββόπουλο. Στο επόμενο πλάνο ο Δ. Σαββόπουλος τραγουδά όρθιος, διευθύνοντας ταυτόχρονα την ορχήστρα που τον συνοδεύει. Πυροτεχνήματα ανάβουν στον ουρανό, πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο καθώς ο Σαββόπουλος συνεχίζει να τραγουδά. Ένα αερόστατο ετοιμάζεται στο κέντρο του Σταδίου. Ο Σαββόπουλος βρίσκεται στη σκηνή και τραγουδά μαζί με τον τραγουδοποιό Βαγγέλη Γερμανό. Το αερόστατο συνεχίζει να ετοιμάζεται στο κέντρο του Σταδίου, την ώρα που οι γιγαντοοθόνες δείχνουν τον Δ. Σαββόπουλο να τραγουδά. Πυροτεχνήματα ανάβουν και πάλι στον ουρανό. Πλάνα από τις γεμάτες εξέδρες με τους θεατές να χειροκροτούν και να παρακολουθούν το αερόστατο. Ο Δ. Σαββόπουλος εμφανίζεται στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου και τραγουδά, στην αρχή όρθιος, στη συνέχεια με τη συνοδεία της κιθάρας του, και μετά ξανά όρθιος. Στη σκηνή βρίσκεται στη συνέχεια η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη, ενώ τη συνοδεύει ο Σαββόπουλος με την κιθάρα. Και πάλι ο Δ. Σαββόπουλος τραγουδά μόνος του παίζοντας ταυτόχρονα το ντέφι, αργότερα την κιθάρα του και μετά ένα νταούλι. Πλάνο από το αερόστατο στο κέντρο του Σταδίου.

Θεματικές κατηγορίες

Τέχνη - Πολιτισμός | Προσωπικότητες

Λέξεις κλειδιά

Μουσικοσυνθέτης | Μουσική | Συναυλία | Ορχήστρα

Τοποθεσίες

Ελλάδα Μαρούσι Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνα

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

Ριζοσπάστης, 21/9/1983, σελ. 4

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D1176:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D1176

Τίτλος

Αμοντάριστα Επίκαιρα ΗΟ-11/088

Περίληψη

Ταινία επικαίρων της 19/9/1983, με το εξής θέμα:

Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας


Τίτλος Συλλογής

Αμοντάριστα Επίκαιρα

Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._