eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T10881

Τίτλος

Η Διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων στην Ελλάδα

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

07/09/1969 - 08/09/1969

Περίληψη

Η έναρξη του Διεθνούς Αστρονομικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Προκεχωρημένων Σπουδών του ΝΑΤΟ, στο Τουριστικό Συγκρότημα Λαγονησίου, με ομιλία του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νικήτα Σιώρη, της Διεθνούς Διάσκεψης των Μεσογειακών Ενώσεων Ηλιακής Ενέργειας στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, με ομιλία του Υπουργού Βιομηχανίας Κωνσταντίνου Κυπραίου, του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιομηχανίας Λιποειδών στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με ομιλία του Υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών Λουκά Πάτρα και της Συνόδου της Ομοσπονδίας Ευρωαμερικανικών Οργανώσεων στην Αρχαιολογική Εταιρεία.

Περιγραφή

Πινακίδα που ανακοινώνει το Διεθνές Αστρονομικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Προκεχωρημένων Σπουδών του ΝΑΤΟ, στο Τουριστικό Συγκρότημα Λαγονησίου. Σε αίθουσα του συγκροτήματος, σύνεδροι παρακολουθούν τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νικήτα Σιώρη που εκφωνεί λόγο. Άποψη κτηρίου της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών. Σε αμφιθέατρο του κτηρίου, μέλη της Διεθνούς Διάσκεψης των Μεσογειακών Ενώσεων Ηλιακής Ενέργειας παρακολουθούν τον Υπουργό Βιομηχανίας Κωνσταντίνο Κυπραίο που ομιλεί. Άποψη του Ευγενίδειου Ιδρύματος. Ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Λουκάς Πάτρας, σε αίθουσα του κτηρίου όπου πραγματοποιείται το 3ο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανίας Λιποειδών, εκφωνεί λόγο ενώ οι σύνεδροι παρακολουθούν. Σε αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας όπου πραγματοποιείται η ετήσια Σύνοδος της Ομοσπονδίας Ευρωαμερικανικών Οργανώσεων, επίσημος εκφωνεί λόγο ενώ τα μέλη της συνόδου παρακολουθούν.

Θεματικές κατηγορίες

Πολιτική | Επιστήμη - Έρευνα - Τεχνολογία | Εξωτερική πολιτική | Εκδήλωση - Τελετή

Λέξεις κλειδιά

Συνέδριο | Παρουσία πολιτικού σε εκδήλωση (Δικτατορία των Συνταγματαρχών) | ΝΑΤΟ

Τοποθεσίες

Ελλάδα Αθήνα Πάντειος Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών | Αρχαιολογική Εταιρεία | Λαγονήσι Τουριστικό Συγκρότημα Λαγονησίου | Παλαιό Φάληρο Ευγενίδειο Ίδρυμα

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

ΕΡΑ – ΤΕΧΝΟΦΙΛΜ: Τεχνική επεξεργασία

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

Ελεύθερος κόσμος, 31/8/1969, σελ. 2

Βιβλίο Θεμάτων Ελληνικών Επικαίρων 37/69

 

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D1756:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D1756

Τίτλος

Ελληνικά Επίκαιρα 196937

Περίληψη

Ταινία επικαίρων με ειδήσεις της περιόδου 5/9/1969 – 11/9/1969, με τα εξής θέματα:

1. Εγκαίνια της 34ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο στη Θεσσαλονίκη
2. Θεμελίωση του Κονσερβοποιείου Ιχθυηρών Πρεσπών Από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Στυλιανό Παττακό στην Κούλα Πρεσπών
3. Εγκαίνια νέων λιμενικών έργων από τον Υπουργό Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου στη Μυτιλήνη.
4. Άφιξη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ου Θαντ στην Αθήνα
5. Η Διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων στην Ελλάδα
6. Η Β’ Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής από την Ένωση Γλυπτών και Ζωγράφων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη
7. Έκθεση του γλύπτη Νικήτα Μπινιάρη και ομαδική έκθεση ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών στη γκαλερί Στοά Τέχνης 13 στην Αθήνα
8. Παράσταση των Φολκλορικών Μπαλέτων Μεξικού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
9. Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας για το Κύπελλο Ευρώπης (2-2)

Τίτλος σειράς

Ελληνικά Επίκαιρα

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Επίκαιρα

Ημερομηνία Παραγωγής

15/08/1969
Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._