eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T8132

Τίτλος

Εγκαίνια Μεγάρου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης Πατρών από τον Υφυπουργό Εσωτερικών-Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Αντώνιο Λέκκα και έναρξη των εργασιών του Α΄ Περιφερειακού Πολιτιστικού Συνεδρίου παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη στην Πάτρα

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

15/05/1973 - 15/05/1973

Περίληψη

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο Υφυπουργός Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Αντώνιος Λέκκας εγκαινιάζει το ανεγερθέν από τον Δήμο Πατρών Μέγαρο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης Πατρών. Μετά τα εγκαίνια πραγματοποιείται στο ίδιο κτήριο η εναρκτήρια συνεδρίαση του Α΄ Περιφερειακού Πολιτιστικού Συνεδρίου με ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη.

Περιγραφή

Το ανεγερθέν από τον Δήμο Πατρών Μέγαρο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, του οποίου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια. Κόσμος συγκεντρωμένος στον δρόμο μπροστά από το Μέγαρο. Σε αίθουσα του κτηρίου πλήθος κόσμου παρακολουθεί τελούμενο αγιασμό. Ο Υφυπουργός Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Αντώνιος Λέκκας κόβει την κορδέλα των εγκαινίων πλαισιωμένος από τοπικούς παράγοντες και άλλους επισήμους. Την ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιείται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης η έναρξη των εργασιών του Α΄ Περιφερειακού Πολιτιστικού Συνεδρίου με ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη. Κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου της περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας παρακολουθούν τον ομιλητή.

Θεματικές κατηγορίες

Εκδήλωση - Τελετή | Πολιτική | Θρησκεία

Λέξεις κλειδιά

Εγκαίνια | Θρησκευτική τελετή | Δραστηριότητα Κυβέρνησης (Δικτατορία των Συνταγματαρχών) | Τοπική αυτοδιοίκηση (Δικτατορία των Συνταγματαρχών) | Συνέδριο | Ομιλία

Τοποθεσίες

Ελλάδα Πάτρα Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

ΕΡΑ-ΤΕΧΝΟΦΙΛΜ: Τεχνική επεξεργασία

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

Ελεύθερος Κόσμος 15/5/1973, σ. 5, 18/5/1973, σ. 7

Βιβλίο Θεμάτων Ελληνικών Επικαίρων 21/73

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D2398:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D2398

Τίτλος

Ελληνικά Επίκαιρα 197321

Περίληψη

Ταινία Επικαίρων με ειδήσεις για το διάστημα 9/5/1973-18/5/1973, με τα εξής θέματα:
1. Επίσκεψη του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ατλαντικού Ραλφ Κάζινς στον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπαδόπουλο στο στρατόπεδο Παπάγου
2. Εγκαίνια νέου Μεγάρου της Νομαρχίας Ροδόπης στην Κομοτηνή.
3. Εγκαίνια νέου γυμνασίου από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Ασλανίδη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
4. Εγκαίνια νέας πτέρυγας και παιδικού σταθμού του Στουπάθειου Κέντρου Θεραπευτικής Παιδαγωγικής στο Χαλάνδρι από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Σπυρίδωνα Κατσώτα.
5. Εγκαίνια Μεγάρου του Κέντρου Λόγου και Τέχνης Πατρών από τον Υφυπουργό Εσωτερικών-Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Αντώνιο Λέκκα και έναρξη των εργασιών του Α΄ Περιφερειακού Πολιτιστικού Συνεδρίου παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη στην Πάτρα
6. Εγκαίνια αεροδρομίου στη Μήλο από τον Νομάρχη Κυκλάδων Στεργίου.
7. Εγκαίνια της Β΄ Πανελλήνιας Έκθεσης Βιβλίου παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνου Παναγιωτάκη στο Ζάππειο Μέγαρο.
8. Εγκαίνια έκθεσης του ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Εθνική Πινακοθήκη.
9. Έκθεση του ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στην Αθήνα.
10. Έκθεση του ζωγράφου Γκούτου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».
11. Τελετή βράβευσης των νικητών του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Μάγισσες και Σκουπόξυλα» στο «Μινιόν».
12. Επίδειξη ανδρικής και γυναικείας μόδας του Γιώργου Παρασκευόπουλου και της Γουίλσον στη Βαρυμπόμπη.
13. Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.
14. Τελικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μίλαν και Ληντς για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης (1-0).

Τίτλος σειράς

Ελληνικά Επίκαιρα

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Επίκαιρα

Ημερομηνία Παραγωγής

21/05/1973
Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._