eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 
Το βίντεο αυτού του τεκμηρίου δεν έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T14118

Τίτλος

Σαμψών

Είδος

Ντοκιμαντέρ

Περίοδος γεγονότων

01/01/1983 - 31/12/1983

Περίληψη

Επίδειξη του Σαμψών στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί. Συνέντευξη του Σαμψών και του πατέρα του και οικογενειακές στιγμές. Επίδειξη του Σαμψών στο Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί, μεταξύ αυτών και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Επίδειξη του Σαμψών στην πλατεία χωριού.

Περιγραφή

Το ντοκιμαντέρ Σαμψών είναι ένα πορτρέτο του περιπλανώμενου παλαιστή. Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με μια επίδειξη του Σαμψών στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί. Μεσαία πλάνα του Σαμψών που εκτελεί τα διάφορα νούμερα. Ακολουθεί συνέντευξη του Σαμψών και του πατέρα του και διάφορες οικογενειακές στιγμές, με μεσαία και κοντινά πλάνα του ίδιου και της οικογένειάς του στο εσωτερικό του σπιτιού και στον κήπο. Στη συνέντευξη παρεμβάλλονται πλάνα από την επίδειξη του Σαμψών στην Πλατεία Κοτζιά. Στη συνέχεια εικόνες απο μια επίδειξη του Σαμψών στο Θέατρο Λυκαβηττού, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί, μεταξύ αυτών και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Γενικά πλάνα του κόσμου στις κερκίδες, μεσαία και κοντινά πλάνα του Σαμψων ενώ παρουσιάζει το πρόγραμμά του. Συνεχίζεται η συνέντευξη με μεσαία και κοντινά πλάνα του Σαμψών και των μελών της οικογένειάς του, ενώ παρουσιάζονται φωτογραφίες από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σχετικά με την αθώωση του Σαμψών από το δικαστήριο. Τέλος παρουσιάζεται μια επίδειξη του Σαμψών στην πλατεία ενός χωριού. Ο τελάλης ανακοινώνει στους δρόμους του χωριού την παράσταση. Μεσαία πλάνα των κατοίκων που συγκεντρώνονται για να τον παρακολουθήσουν. Μεσαία και κοντινά πλάνα του Σαμψών ενώ εκτελεί τα νούμερά του.




 

Θεματικές κατηγορίες

Κοινωνία | Επικοινωνία - Μέσα μαζικής ενημέρωσης | Τέχνη - Πολιτισμός | Προσωπικότητες

Λέξεις κλειδιά

Θέατρο | Θεάματα | Εφημερίδα | Κοινωνική δραστηριότητα | Κοινωνική ζωή | Μουσικοσυνθέτης

Τοποθεσίες

Ελλάδα Αθήνα Δημαρχείο Αθηνών | Πλατεία Κοτζιά | Λυκαβηττός | Θέατρο Λυκαβηττού

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

ΑΝ-ΜΑΡ ΦΙΛΜΣ: Επεξεργασία Εικόνας
Θεοδωρόπουλος Σ. : Επεξεργασία Εικόνας
Στούντιο ΕΡΑ: Επεξεργασία ήχου
Μανιάτης Σάκης: Μοντάζ, Διευθυντής Φωτογραφίας
Κίττου Ντίνος : Ηχοληψία
Μπίρης Γιώργος: Μιξάζ
Καλλέργης Στέλιος : Ηλεκτρολόγος
Θεοδωρόπουλος Γιώργος : Βοηθός Ηχολήπτη
Μανουσόπουλος Πέτρος : Βοηθός Οπερατέρ
Σακελλαρίδου Μάνια : Βοηθός Οπερατέρ
Φινφίνης Πάνος : Μακέττες
Ράνιου Μπέττυ: Κοπή Αρνητικού
Ιορδανίδης Δημήτρης : Διεύθυνση Παραγωγής
Μαυρίκου Μαρία: Παραγωγή, Σενάριο-Σκηνοθεσία

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

http://www.shortfilm.gr/film.asp?id=1891

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D3218:

Theme keyframe
Θέμα T14118: Σαμψών
Διάρκεια: 00:00:00:00 - 00:30:03:11play

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D3218

Τίτλος

Σαμψών [2419]

Περίληψη

Ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο Σαμψών, που περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ενότητες:

1. Επίδειξη του Σαμψών στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί
2. Συνέντευξη του Σαμψών και του πατέρα του. Επίδειξη και οικογενειακές στιγμές
3. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Επίδειξη του Σαμψών στο Θέατρο, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί (μεταξύ αυτών και ο Διονύσης Σαββόπουλος). Αναφέρεται επίσης η αθώωση του Σαμψών από το Δικαστήριο (άρθρα εφημερίδων)
4. Επίδειξη του Σαμψών στην πλατεία χωριού

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Ντοκιμαντέρ

Ημερομηνία Παραγωγής

01/01/1983
Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._