eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T11280

Τίτλος

Ορκωμοσία νέων Υπουργών και Υφυπουργών παρουσία του Αντιβασιλέα Γεώργιου Ζωιτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

26/08/1971 - 26/08/1971

Περίληψη

Ορκωμοσία νέων Υπουργών και Υφυπουργών παρουσία του Αντιβασιλέα Γεώργιου Ζωιτάκη και του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περιγραφή

Αυτοκίνητο όπου επιβαίνουν κάποιοι εκ των Υπουργών και Υφυπουργών των οποίων πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας, φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Βύρων Σταματόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ορέστης Γιάκας, οι Υφυπουργοί Εσωτερικών Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας Ιωάννης Λαδάς και Εσωτερικών Περιφερειακός Διοικητής Αττικής και Νήσων Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και άλλοι Υπουργοί και Υφυπουργοί φτάνουν με αυτοκίνητα στην είσοδο του μεγάρου. Μετά την ορκωμοσία ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Αντιβασιλέας Γεώργιος Ζωιτάκης φωτογραφίζονται στην είσοδο του κτηρίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Νικόλαο Μακαρέζο, τον Υπουργό Βοηθό Πρωθυπουργού Ιωάννη Αγαθαγγέλου, τον Υπουργό άνευ Χαρτοφυλακίου Εμμανουήλ Φθενάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο, τους Υφυπουργούς Εξωτερικών Δημήτριο Τσάκωνα και Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτη Παπαπαναγιώτου και Αντώνιο Χωριατόπουλο, τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γεώργιο Πεζόπουλο, Οικονομικών Ιωάννη Κούλη, και Πολιτισμού και Επιστημών Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, τον Ορ. Γιάκα, τους Υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ Β. Σταματόπουλο, Κυβερνητικής Πολιτικής Ηλία Μπαλόπουλο και Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο και Εσωτερικών Περιφερειακό Διοικητή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνο Μπράβο, τον Κ. Παπαδόπουλο, τους Υφυπουργούς Εσωτερικών Περιφερειακό Διοικητή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαο Γκαντώνα και Εσωτερικών Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Καρύδα, τον Ι. Λαδά και άλλα μέλη της ανασχηματισμένης κυβέρνησης. Ο Γ. Ζωιτάκης και ο Γ. Παπαδόπουλος ανταλλάσσουν χειραψία. Αυτοκίνητο αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Θεματικές κατηγορίες

Πολιτική

Λέξεις κλειδιά

Ορκωμοσία | Δραστηριότητα Πρωθυπουργού (Δικτατορία των Συνταγματαρχών) | Δραστηριότητα Κυβέρνησης (Δικτατορία των Συνταγματαρχών)

Τοποθεσίες

Ελλάδα Αθήνα Μέγαρο Μαξίμου

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

General Film Hellas Ltd : Τεχνική επεξεργασία

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

Ελεύθερος Κόσμος , 27/8/1971, σ. 1

Αρχείο Εντολών Λήψης 35/71

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D3359:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D3359

Τίτλος

Ελληνικά Επίκαιρα 197135

ΠερίληψηΤαινία Επικαίρων με ειδήσεις για το διάστημα 20/8/1971- 26/8/1971, με τα εξής θέματα:
1. Ορκωμοσία νέων Υπουργών και Υφυπουργών παρουσία του Αντιβασιλέα Γεώργιου Ζωιτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
2. Άφιξη απογόνων φιλελλήνων πολεμιστών της επανάστασης του 1821 στην Αθήνα
3. Κλήρωση των ειδικών λαχνών των Ομολογιών του Λαχειοφόρου Δανείου Οικονομικής Αναπτύξεως 6,5 % του έτους 1967 στην αίθουσα των Κρατικών Λαχείων
4. Εγκαίνια νέου ψυχιατρείου από τον Υπουργό Κοινωνικών Υπηρεσιών Γεώργιο Δουβαλόπουλο στα Χανιά
5. Καθέλκυση νέου φορτηγού πλοίου τύπου SD14 στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» στο Σκαραμαγκά
6. Η Γιορτή της Φωτιάς στις παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Άγιο Ανδρέα
7. Αγώνας ταχύτητας μοτοσικλετών από την Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του έτους 1971 στο Τατόι
8. Αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στο Τατόι
9. Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού και γαλλικής Νιμ στο στάδιο Καραϊσκάκη (2-1)

Τίτλος σειράς

Ελληνικά Επίκαιρα

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Επίκαιρα

Ημερομηνία Παραγωγής

30/08/1971
Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._