eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T16976

Τίτλος

Οι κάτοχοι του πρώτου λαχνού του Λαχείου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

02/01/1963 - 02/01/1963

Περίληψη

Οι κάτοχοι του πρώτου λαχνού του Λαχείου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών προσέρχονται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Ο λαχνός αντιστοιχεί σε μια πολυκατοικία στην πλατεία Κάνιγγος.

Περιγραφή

Οι δύο μεγάλοι τυχεροί, κάτοχοι του πρώτου λαχνού του Λαχείου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Σταύρος Παντελής και Βασίλειος Αψαθάς, από τη Μυτιλήνη, προσέρχονται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Ο πρώτος λαχνός αντιστοιχεί σε μια πολυκατοικία στην πλατεία Κάνιγγος.

Θεματικές κατηγορίες

Κοινωνική πολιτική - Πρόνοια

Λέξεις κλειδιά

Λαχείο | Κλήρωση

Τοποθεσίες

Ελλάδα Αθήνα Γραφεία ΕΣΗΕΑ

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

ΓΥΣ (Γενική Διεύθυνσις Τύπου και Πληροφοριών): Παραγωγή

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

Ελευθερία, 3/1/1963, σελ. 4.

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D3690:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D3690

Τίτλος

Ελληνικά Επίκαιρα 196303

Περίληψη

Ταινία Επικαίρων με ειδήσεις Δεκεμβρίου 1962-Ιανουαρίου 1963, με τα εξής θέματα:

1. Γάμος του Διαδόχου Παύλου με την Πριγκίπισσα του Ανόβερου Φρειδερίκη στη Μητρόπολη Αθηνών.
2. Επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό του νέου έτους (1963).
3. Εορτασμός των Θεοφανείων στην Αίγινα.
4. Περιοδεία της Πριγκίπισσας Ειρήνης σε παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας και διανομή δεμάτων σε στρατιώτες.
5. Εγκαίνια του καζίνου «Αχίλλειον» στην Κέρκυρα από τον Υπουργό Εσωτερικών Γεώργιο Ράλλη.
6. Παράδοση του πρώτου επάθλου στους νικητές του Λαχείου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
7. Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΟΠΑΠ από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Επαμεινώνδα Πετραλιά.
8. Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
9. Εγκαίνια της Β΄ Πλωτής Ιαπωνικής Έκθεσης στο πλοίο «Σακούρα Μαρού» από τον Υπουργό Εμπορίου Παναγιώτη Πιπινέλη.
10. Το Ραγκουτσάρια, τοπικό έθιμο της Καστοριάς.
11. Αγώνες πινγκ πονγκ Ελλάδας – Τουρκίας στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
12. Αγώνας πυγμαχίας στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
13. Έκθεση ζωγραφικής της Θάλειας Κλεώπα στην γκαλερί «Νέες Μορφές».
14. Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Τίτλος σειράς

Ελληνικά Επίκαιρα

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Επίκαιρα

Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._