eoa logo Γραμματοσειρά: Greek English
 

Πληροφορίες θέματος

Κωδικός Θέματος

T13766

Τίτλος

Η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Τραγουδιού στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Είδος

Ταινία Επικαίρων

Περίοδος γεγονότων

26/07/1968 - 28/07/1968

Περίληψη

Έναρξη της 1ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Τραγουδιού με ομιλίες του Υφυπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Βοβολίνη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ολυμπιάδας Γιώργου Οικονομίδη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι διαγωνιζόμενοι τραγουδιστές και άλλοι, εκτός συναγωνισμού, από διάφορες χώρες, που ερμηνεύουν τα τραγούδια τους και η βράβευση των νικητών από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Στυλιανό Παττακό και από τον Γ. Οικονομίδη.
Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Ιωάννης Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Στυλιανός Παττακός, ο Υπουργός Οικονομίας Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος και ο Υπουργός Συντονισμού Νικόλαος Μακαρέζος.Εκτός συναγωνισμού εμφανίζεται η Ρίτα Παβόνε. Απονομή του πρώτου βραβείου από τον Στ. Παττακό στον Λουί Νέφ. Ο Τζίμμυ Φοντάνα και η Γκλόντα Ρότζερς ανεβαίνουν στη σκηνή δίπλα στον Γ. Οικονομίδη για να τιμηθούν με ν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Πυροτεχνήματα.

Περιγραφή

Άποψη του Παναθηναϊκού Σταδίου, νυχτερινή ώρα, όπου πραγματοποιείται η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Τραγουδιού. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Στυλιανός Παττακός, συνοδευόμενος από άλλους επισήμους, φτάνει στο στάδιο όπου τον υποδέχονται δια χειραψίας ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Βοβολίνης και ο Υπουργός Δημοσίων Έργων Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης φτάνει στο στάδιο, όπου τον υποδέχεται επίσημος. Ο Υπουργός Συντονισμού Νικόλαος Μακαρέζος, ο Υπουργός Οικονομικών Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος φτάνουν στο στάδιο, όπου τους υποδέχονται επίσημοι. Πλήθος κόσμου, στις κερκίδες του σταδίου, χειροκροτεί τον Κ. Βοβολίνη που κηρύττει την έναρξη της Ολυμπιάδας. Ο Δ. Πατίλης, ο Κ. Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ασλανίδης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Χολέβας, άλλοι επίσημοι και ο παριστάμενος κόσμος παρακολουθούν τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ολυμπιάδας Γιώργο Οικονομίδη που εκφωνεί λόγο. Οι παριστάμενοι χειροκροτούν. Ο ηθοποιός Νίκος Χατζίσκος, στη σκηνή, απαγγέλει τον ύμνο της Ολυμπιάδας. Το χορευτικό ζευγάρι Βέρα Έλλεν – Αλέκο Μπάλσας παρουσιάζει χορογραφία. Η διαγωνιζόμενη Μανταλένα Ιγκλέσιας ερμηνεύει το τραγούδι της Πορτογαλίας. Ο Σαμίρ Ισκανταρανί ερμηνεύει το τραγούδι της Αιγύπτου. Ο Γιάννης Πουλόπουλος ερμηνεύει το τραγούδι της Ελλάδας ενώ το κοινό παρακολουθεί. Η διαγωνιζόμενη με το τραγούδι του Ισραήλ Αλεξάνδρα ενώ τραγουδά. Ο Γάλλος συνθέτης και τραγουδιστής Ζιλμπέρ Μπεκό, που εμφανίζεται εκτός συναγωνισμού, τραγουδά ενώ ο Στ. Παττακός, ο Κ. Βοβολίνης, ο Κ. Παπαδημητρίου και άλλοι παριστάμενο επίσημοι παρακολουθούν. Το κοινό χειροκροτεί. Η διαγωνιζόμενη με ελληνικό τραγούδι Ζωζώ Κυριαζοπούλου τραγουδά. Η Άννα Σαίντ Κλαίρ ερμηνεύει γαλλικό τραγούδι. Ο Λουί Νεφ ερμηνεύει το βελγικό τραγούδι. Ο διαγωνιζόμενος με το τραγούδι της Ιταλίας Τζίμι Φοντάνα τραγουδά. Η Άζντα Πεκκάν ερμηνεύει το τουρκικό τραγούδι ενώ επίσημοι (ανάμεσα στους οποίους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων Β. Σακελαρίου) παρακολουθούν. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Madeline Bell τραγουδά εκτός συναγωνισμού ενώ το κοινό χειροκροτεί. Η Μισελίν Ραμμέτ ερμηνεύει γαλλικό τραγούδι. Η Γκλόντα Ρότζερς ερμηνεύει το βρετανικό τραγούδι. Ο Ένζο Γούσμαν ερμηνεύει το τραγούδι της Μάλτας. Ο Φώτης Δήμας ερμηνεύει ελληνικό τραγούδι ενώ οι επίσημοι παρακολουθούν. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ και η Ιταλίδα Ρίτα Παβόνε τραγουδούν εκτός συναγωνισμού, ενώ το κοινό χειροκροτεί. Ο Στ. Παττακός απονέμει το πρώτο βραβείο στον Βέλγο Λουί Νεφ. Ο Γ. Οικονομίδης συγχαίρει δια χειραψίας τον τραγουδιστή. Ο Γ. Οικονομίδης συγχαίρει δια χειραψίας τον δεύτερο νικητή Τζίμι Φοντάνα και την τρίτη νικήτρια Γκλόντα Ρότζερς. Πυροτεχνήματα που ρίπτονται.

Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Ιωάννης Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Στυλιανός Παττακός, ο Υπουργός Οικονομίας Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος και ο Υπουργός Συντονισμού Νικόλαος Μακαρέζος.Εκτός συναγωνισμού εμφανίζεται η Ρίτα Παβόνε. Απονομή του πρώτου βραβείου από τον Στ. Παττακό στον Λουί Νέφ. Ο Τζίμμυ Φοντάνα και η Γκλόντα Ρότζερς ανεβαίνουν στη σκηνή δίπλα στον Γ. Οικονομίδη για να τιμηθούν με ν το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντίστοιχα. Πυροτεχνήματα.

 

Θεματικές κατηγορίες

Εκδήλωση - Τελετή | Τέχνη - Πολιτισμός | Πολιτική

Λέξεις κλειδιά

Παρουσία πολιτικού σε εκδήλωση (Δικτατορία των Συνταγματαρχών) | Φεστιβάλ | Μουσική εκδήλωση

Τοποθεσίες

Ελλάδα Αθήνα Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο)

Γλώσσες

Ελληνική

Συντελεστές & Ρόλοι

ΕΡΑ - ΤΕΧΝΟΦΙΛΜ: Τεχνική επεξεργασία

Χώρα παραγωγής

Ελλάδα

Τοποθεσία παραγωγής

Αθήνα

Βιβλιογραφία

ΕΘΝΟΣ, 25/7/1968, σελ. 2, 26/7/1968, σελ. 2, 27/7/1968, σελ. 2, 29/7/1968, σελ. 6

Βιβλίο Θεμάτων Ελληνικών Επικαίρων 31/68 

Λίστα Θεμάτων του Τεκμηρίου D3793:

Σύνοψη Τεκμηρίου:

Κωδικός Τεκμηρίου

D3793

Τίτλος

Ελληνικά Επίκαιρα 196832Α

Περίληψη

Ταινία επικαίρων με ειδήσεις της περιόδου 26/7/1968 – 28/7/1968, με το εξής θέμα:

Η 1η Διεθνής Ολυμπιάδα Τραγουδιού στο Παναθηναϊκό ΣτάδιοΤίτλος σειράς

Ελληνικά Επίκαιρα

Τίτλος Συλλογής

Ελληνικά Επίκαιρα

Το οπτικοακουστικό υλικό του ΕΟΑ προστατεύεται από τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και παρέχεται μόνο για προσωπική χρήση στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται η ανάρτησή του σε ιστοτόπο στο διαδίκτυο χωρίς προηγούμενη άδεια.
Audiovisual material on this site is protected by copyright laws and is only provided for personal use which does not include re-publishing to other web sites without previous permission from HeNAA.
 ©Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. All rights reserved._